Skip links

Amerika’ da Work & Study Programı

Amerika’ da Work & Study Programı

AMERİKA WORK AND STUDY Programları 2014 yılı itibari ile iptal edilmiştir. Sadece UCLA -University of California’ da 1 Akademik yıl olan Extension programı mezuniyeti sonrasında öğrenci Amerika’ da 1 sene yaşama ve çalışma hakkı edinir. Bu süreçte F1 Öğrenci vizesi ile eğitime giden öğrenci mezuniyeti sonrasında OPT vizesine geçiş yapar. OPT bitiminde H1 ile kendisini işe kabul eden bir Sponsor şirket tarafından onay ve destek gördüğü takdirde H1 vizesi sonrasında Amerika Green Card’ ı hakeder ve Amerika vatandaşlığına geçiş yapabilir. Green Card ile Amerika Vatandaşlığı arasındaki tek fark seçilme hakkının olmamasıdır. Bu işlemler burada anlatılığı gibi kolay değildir. Takdir edersiniz ki bu programlarla ilgili firma olarak birçok talep almaktayız. Bu süreci bizzat yaşamış danışmanlarımız başvurunuz sonrasında şartlarınızı uygun görüldüğü takdirde ofis görüşmesi için randevu verilebilirler. UCLA ‘ da Extension programlar katılabilmeniz için IELTS 6,5 veya TOEFL 79 beyan etmek zorundasınız. Akademik dil yeterliliği uygun olmayan adaylar öncesinde en fazla 16 hafta olan Akademik İngilizce hazırlık programına katılabilirler. Programa çok az sayıda yabancı öğrenci kabul edilmektedir. Bu nedenle Eylül ve Şubat aylarında başlayan programlara 6 ay öncesinde başvuru yapmak gerekmektedir.

Konu hakkında detaylı bilgi ve danışmanlık için 0212 259 60 75/76 ‘ dan arayabilir, detaylı bir şekilde Bilgi İstek Formunudoldurabilirsiniz. Programla ilgili uygun görüldüğünüzde aşağıdaki evraklarınızı size atanan danışmanınız sizden talep edicektir. Evraklarınızın tümü İngilizce olmak zorundadır.

  1. CV
  2. Diploma
  3. Transcriptiniz
  4. Talep ve beklentilerinizi anlattığınız İngilizce bir Ön Mektup/ Statement Of Purpose
ŞİMDİ BAŞVUR
BİLGİ İSTEK FORMU