Skip links

Work & Study Kabul Şartları

Work & Study Kabul Şartları
Work & Study Kabul Şartları

Staj Programınıza başlamadan önce en az orta seviyede İngilizce bilmeniz ve akıcı bir şekilde konuşabilmeniz gerekmektedir. Kayıt işlemleriniz yapılır yapılmaz Internet üzerinden On-line bir sınava tabii tutulursunuz. On-line sınavı geçtiğiniz takdirde Skype mülakatına alınırsınız. Telefon mülakatında kendinizi ve amacınızı net olarak ifade edebilmeniz gerekmektedir. Eğer Upper Intermediate/İleri düzeyde İngilizceniz yok ise bu programlar öncesinde yine aynı ülkede İngilizce dil okuluna yazılabilirsiniz.

İrlanda’ da Work and Study Programı İngilizce programlar beraber verilebilir. IELTS 6,5 yeterliliğini beyan edenler İrlanda Üniversitelerinde 1 senelik mesleki Sertifika Programlarına yazılarak çalışma hakkında faydalanabilirler. Üniversiteniz veya dil okulunuz işinizi bulmakta zorunlu değildir. Bazı okullar bu hizmeti ücret karşılıgında yapabilmektedir. İngilizceniz yeterli değil ise İngilizce hazırlık yılına katılabilirsiniz. İrlanda’ da 25 hafta ve üzeri İngilizce eğitime katılan herkes otomotik olarak eğitim alırken çalışma hakkına da sahip olurlar.

Kanada Work and Study programları ile ün kazanmıştır. Eğitim odaklı göçmenlik 2 senelik Work & Study programı mezuniyetinizden sonra verilmektedir. Ülkemizde Üniversite mezunları tarafından en fazla talep alan ülke ve program budur. Bu nedenle yoğunlukla çalıştığımız Kanada okullarının içerisinde Türkiye, Azerbeycan, Turkmenistan’ dan gönderdiğimiz öğrencilerimize danışmanlık hizmetlerimizin devamı olarak firmamıza bağlı çalışanlarımız mevcuttur.

İngiltere Work and Study içerikleri hersene değişebilmektedir. Kısa sürelidir. Yaz döneminde staj zorunluluğu olan Üniversite öğrencileri için idealdir. Adı üzerinde Study yani eğitim kısmı vardır. Ve bu eğitim kısmında adaya sadece İngilizce dil eğitimi verilmektedir. Avrupa vatandaşlığı olmayan Türk öğrencilerimiz için sadece çalışma kısmını yapacağınız bir staj programı İngiltere’ de yoktur.

Avustralya ‘ da Work and Study programı yoktur. Sadece Work and Holiday programı vardır. Bu programa her yıl sadece 100 öğrenci alınmaktadır. IELTS dil yeterlilik skorunuz 5,5 yok ise 17 haftaya kadar İngilizce eğitim alabilirsiniz.

Yeni Zelanda Work and Study Kanada gibi işlemektedir. Politeknik okullarda 1 ve 2 senelik programlara katılarak edinebilirsiniz. Yeni Zelanda’ da eğitime başladığınız anda çalışma izniniz başlar. Sadece 2 senelik Politeknik eğitimi sonrasında Yeni Zelanda vatandaşlıgına başvurabilirsiniz. Direct başlamak için IELTS her banttan 6.0 getirme zorunlulugu vardır. Bu nedenle Türk öğrencilerimiz öncesinde İngilizce hazırlık yılı almak üzere eğitimlerine başlarlar.

Amerika’ da Work and Study Programları genel olarak iptal edilmiştir. Sadece UCLA ‘ de 1 senelik Extension Sertifika programı mezuniyetinizden sonra 1 sene yaşama ve çalışma hakkı edinerek bu programdan faydalanabilirsiniz. Programa katılım için IELTS 6,5 veya TOEFL 79 dil yeterliliğiniz olmalıdır. İngilizce’ niz yeterli değilse öncesinde  IELTS /TOEFL derslerine katılabilir, dil yeterliliğiniz sonrasında programa kayıt yaptırabilirsiniz.

ALS STUDY olarak birçok alanda staj programlarına yerleştirme Programları yapmaktayız.

  • İşletme
  • Finans
  • Pazarlama
  • Turizm ve Otelcilik
  • İnsan Kaynakları
  • Bilişim Teknolojileri/IT
  • Hukuk
  • Pazarlama
  • Medya
  • Halkla İlişkiler
  • Basın & Yayın
  • Mutfak sanatları
  • Sağlık Bilimleri
  • Mimarlık
  • Mühendisliğin her dalı

Danışmanlık ve bilgi desteği için 0212 259 60 75/76′ dan arayabilir, Bilgi İstek formunu detaylıca şartlarınızı belirtir biçimde doldurarak tarafımıza başvurabilirsiniz. Uygun bulunduğunuz takdirde gün içerisinde danışmanlarımız size dönüş yapıcaklar.

ŞİMDİ BAŞVUR
BİLGİ İSTEK FORMU