Work and Study

Yurtdışında İngilizce Dil okuluna giderken Çalışabileceğiniz ülkeler şunlardır;

İRLANDA –  AVUSTRALYA – YENİ ZELANDA – MALTA – DUBAİ

1- İRLANDA Work and Study Programı İrlanda Work and Study Programı ile 25 hafta dil okulu paketi satın alıyor ve İrlanda’da dil okuluna devam ederken Haftada 20saat çalışma hakkı ediniyorsunuz. İrlanda Hükümeti; 25 hafta dil kursuna ilaveten extra 8hafta daha İrlanda’da yaşama ve Çalışma hakkı veriyor.Böylece İrlanda’da da bu vize türüyle toplamda 33Hafta İrlanda’da yaşama ve Çalışma hakkınız oluyor. 25 + 8 = 33 haftaÜstelik son 8 haftalık sürecinizde İrlanda Konsolosluğu dil okuluna gitmediğiniz halde(isterseniz gidebilirsiniz) size haftada 40saat çalışma iznini hediye ediyor.İrlanda dil okulu Paketleri; 25hafta dil okulu, 4hafta konaklama, kayıt ücretleri, zorunlu sigorta dahil -3650euro ile 6400euro arasında okula ve eğitim kalitelerine göre değişiyor. İrlanda Vizesi koşulları gereğince bu programa başvuru şartları şunlardır. Üniversite mezunu olmak, 21-31 yaş arasında olmak, Türkiye’de sigortalı bir işte çalışıyor olmak ve sizin veya ailenizin banka hesabında Minimum 7000euro’ su olmak.  Bu şartlara sahip olduğunuzu düşünüyorsanız; 02122596075 i arayarak veya Bilgi istek formunu doldurarak 25farklı İrlanda dil okulları “Çalışarak İngilizce öğren” paket fiyatlarını talep edebilir, firmamızla kayıt, vize, danışmanlık işlemlerinizi Bilgi istek formunu doldurarak bizlere danışabilir siniz.  İrlanda’da üstelik son 8 haftalık vizenizde çalışma izniniz Haftada 40 saat veya üzeri çalışabileceğiniz şekilde hak tanınmıştır. İrlanda Work and Study programı veren İrlanda’ da 25 farklı dil okulu mevcuttur. Bu programa katılabilmeniz için İrlanda Vizesi şartları gereğince; en az Üniversite mezunu olmak, 21-31 yaş arasında olmak, sizin veya 1. Derecede ailenizin banka hesabında en az 7000euro olduğunu belgelemek zorunluluktur. İrlanda work and study program ücretleri okuldan okula değişmektedir. 25hafta dil eğitimi, 4 hafta konaklama, okul kayıt ücreti, konaklama kayıt ücreti,zorunlu sigorta dahil İrlanda dil okulu paketleri Okullara ve eğitim kalitelerine göre 3000euro ile 6000euro arasında değişmektedir. İrlanda vizesi ücreti 92euro’dur. Dublin özellikle Avrupa’ nın Silikon vadisi olarak adlandırıldığı için öğrencilerimiz Google, Microsoft, AT&T , Apple, Facebook, Twitter….gibi firmalarda çalışmakta ve haftalık 200euro kazanabilmektedirler. İrlanda’ da Yüksek Lisans 1 yıl sürelidir ve tezlidir. Genel itibari ile öğrencilerimiz İngilizce dil eğitimlerinden sonra IELTS 6,5 alarak biryandan İrlanda’ da master eğitimlerini tamamlamakta, diğer yandan çalışmaya devam etmektedirler. İrlanda’ da Yüksek lisans eğitiminizden sonra ayrıca yasal olarak Minimum 1 sene yaşama hakkı verilmektedir.

2- KANADA Work and Study programları ile ün kazanmıştır. Eğitim odaklı göçmenlik 2 senelik Work & Study programı mezuniyetinizden sonra verilmektedir. Ülkemizde Üniversite mezunları tarafından en fazla talep alan ülke ve program budur. Bu nedenle yoğunlukla çalıştığımız Kanada okullarının içerisinde Türkiye, Azerbeycan, Turkmenistan’ dan gönderdiğimiz öğrencilerimize danışmanlık hizmetlerimizin devamı olarak firmamıza bağlı çalışanlarımız mevcuttur.

3- AVUSTRALYA dil okullarında yasal çalışma izniniz verildiği için çoğu kişi tarafından Avustralya Work and Study programı olarak değil de dil okullarında yasal çalışma izni verilmesi vardır. Avustralya’da ne tür program alırsanız alın, Avustralya’ da sertifika, Avustralya’da yüksek lisans, Avustralya’ da üniversite…… eğitime başladığınız anda yasal çalışma izniniz başlar. Haftada yasal olarak part-time 20saat çalışabilirsiniz. Ayrıca Avustralya’ da Working and Holiday programı vardır. Bu programa her yıl sadece 100 öğrenci alınmaktadır. 2senelik veya 4 senelik yeni mezunların 2 seneye kadar yasal çalışma izni alabileceği bir programdır. 18-30 yaş arası yeni mezunlar içindir. Bir işverenin yanında 6aydan süre çalışmamak koşulu ile verilmektedir. Vize koşullarında Orta/İleri düzeyde ingilizce bildiğinizi IELTS sınav ile belgelemeniz istenmektedir. IELTS dil yeterlilik skorunuz 5,5 yok ise 17 haftaya kadar İngilizce eğitim alabilirsiniz.  https://www.allstudy.com.tr/work-study-kabul-sartlari/ sayfamızı ayrıca okumanızı önermekteyiz.  Avustralya dil okullarında çalışma izni;  Avustralya’ da dil okuluna başlayan  öğrenci dil okuluna başlar ve aynı hafta İmmigration Ofise giderek pasaportuna çalışma iznini bastırır. Akabinde yasal olarak çalışma izni başlamış olur. Haftada 20saat yasal olarak çalışma hakkı vardır. Genel itibari ile öğrenciler minimum 24haftalık dil eğitimi paketine kayıt yaptırmak zorundadırlar. En fazla tercih edilen şehirler Sydney ve Melbourne’ dir.  Öğrenciler kafe, restoran, bar, pub, çocuk bakıcılığı, pizza dağıtımı satış elemanı, gibi işleri çok kolaylıkla Avustralya’ ya gittikleri anda kolaylıkla iş bulabilmektedir. 1 ayda bu işlerde çalışarak minimum 1200AU$ kazanabilmektedir. Bu ücretle öğrenci standart yaşamı için gerekli  konaklama, yemek, yol, kahve….etc. gibi yaşamsal masraflarını karşılayabilmektedir. Profesyonellik gerektiren kalifiyeli bir mesleğe sahip olanlar çok rahatlıkla haftada 20saat beyaz yakalı olarak çalışma fırsatlarını elde edinebilmektedirler.  Avustralya’ da dil okulu program ücretleri okuldan okula değişmektedir. 24hafta dil eğitimi, 4 hafta konaklama, okul kayıt ücreti, konaklama kayıt ücreti, zorunlu OSHC sigorta dahil Avustralya dil okulu paketleri dil okullarına ve eğitim kalitelerine göre 8260AU$ ile 10,602AU$ arasında değişmektedir. Avustralya vize ücreti 570AU$’ dir. Avustralya’ da 24 hafta dil okulu vizesine başvurabilmeniz için 6ay süresince eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizin belgesi olarak; sizin veya ailenizin banka hesabında minimum 100binTL belgelemek zorunluluğunuz vardır. Avustralya’ da dil okulunu bitiren öğrenciler IELTS’ ten 6.0 aldıkları takdirde Avustralya’ da Sertifika programlarına ve Diploma programlarına geçebilirler. İşletme alanında 34 hafta sertifika program ücreti 3000AU$’dir. 64haftalık Liderlik ve Yöneticilik diploma programı ise 6000AU$’dir. Avustralya’ da Yüksek Lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Ücretleri pahalıdır. İşletme alanında Yüksek Lisans program ücretleri 20binAU$ – 37binAU$ arasında değişmekte olup Mühendislik alanında Yüksek Lisans programları yıllık 37binAU$’ den başlamaktadır. Avustralya’ da Yüksek Lisans yapabilmeniz için Overall IELTS 6,5 almanız zorunluluktur.

4- Malta’da Work and Study  Malta’daki İş ve Çalışma Vizesi başvuru işlemleri şu şekildedir. Öğrencilerin en az 3 aylık bir başlangıç ​​dönemi için Malta’da olması gerekmektedir; sadece 90 gün sonra çalışmaya başlayabilecekleri için İlk önce bir Öğrenci Vizesi alınıyor. Daha sonra Work and Study vizesine başvurabiliyoruz. Okul iş bulmakla mükellef değildir. Malta’ da eğer istenirse, dil okulları ücret karşılığında öğrenciyi bir iş kurumuyla iletişime geçirmesini sağlamaktadır. İşveren, öğrencinin kuruluş tarafından istihdam edileceğini teyit eden belirli bir formu dolduracaktır. Bu form öğrencinin Çalışma ve Eğitim vize başvurusuna eklenecektir. Öğrenci, haftada sadece 20 saate kadar çalışabilir ve toplam ders sayısının en az yüzde 80’inin derse katılımının kanıtını göstermelidir. Öğrencinin katılımı düzenli olarak kontrol edilecektir. Öğrencinin haftada en az 15 saat eğitim almak için günlük derslere katılması gerekecektir (Genel İngilizce Standart Kursu).

5- DUBAİ Work and Study programından 6ay dil okuluna gidecekler faydalanabilmektedir. 6ay dil okulu eğitim ücreti 3300USD’dir.

6- YENİ ZELANDA Work and Study hakkındaYeni Zelanda dil okullarında çalışma izniniz ülkeye giriş anında başlamaktadır. Haftada 20saat yasal çalışma izni verilmektedir. Yeni Zelanda çalışma izinleri ve dil okullarının Avustralya’ dan pek farkı yoktur. Öğrenciler rahatlıkla iş bulabilmekte ve aylık konaklama, yemek, yol, kahve….etc gibi yaşam masraflarını kendileri karşılayabilmektedir. Yeni Zelanda’ da çalışarak 1ayda 1200NZ$ kazanabilen bir öğrenci çok rahatlıkla geçinebilmektedir. Yen Zelanda’ da Çok fazla dil okulu veya çok fazla şehir seçeneğiniz yoktur.  Öğrenciler özellikle Auckland şehrinde dil okuluna gitmektedirler. Yine minimum 24 hafta yani 6 ay dil okuluna kayıt yaptırmanız zorunluluktur. Yeni Zelanda dil okulları fiyatlarında 24hafta dil eğitimi, 4 hafta konaklama, okul kayıt ücreti, konaklama kayıt ücreti, zorunlu sigorta…… dahil Avustralya dil okulu paketleri dil okullarına ve eğitim kalitelerine göre 8404NZ$ ile 9216NZ$ arasında değişmektedir. Yeni Zelanda vize ücreti 210US$’ dır. Yeni Zelanda’ da 24 hafta dil okulu vizesine başvurabilmeniz için 6ay süresince eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayabileceğinizin belgesi olarak; sizin veya ailenizin banka hesabında minimum 100binTL belgelemek zorunluluğunuz vardır. Yeni Zelanda’ da dil okulunu bitiren öğrenciler IELTS’ ten 6.0 aldıkları takdirde 2 senelik Politeknik Kolejlere kayıt yaptırabilirler. Yeni Zelanda Politeknik okulları Türkiye’ de 2 senelik ön lisans programlarına denk gelen mesleki fakültelerdir. Medya ve iletişim, hemşirelik diplomalarının yanında mühendislik sertifikaları ve dil kursları dahil birçok Politeknik Okullar vardır. Yeni Zelanda’ da uzun süre yaşamak istiyorsanız 2 senelik diploma programından mezun olur olmaz oturum ve vatandaşlık için  başvuru yapabilirsiniz. Yeni Zelanda’ da Yüksek Lisans eğitimi 2 yıl sürmektedir. Ücretleri yüksektir.  İşletme alanında Yüksek Lisans program ücretleri 27binNZ$ – 37binNZ$ arasında değişmekte olup Mühendislik alanında Yüksek Lisans programları yıllık 37binNZ$’ den başlamaktadır. Yeni Zelanda’ da Yüksek Lisans yapabilmeniz için Overall IELTS 6,5 almanız zorunluluktur.

7- İNGİLTERE Work and Study içerikleri hersene değişebilmektedir. Kısa sürelidir. Yaz döneminde staj zorunluluğu olan Üniversite öğrencileri için idealdir. Adı üzerinde Study yani eğitim kısmı vardır. Ve bu eğitim kısmında adaya sadece İngilizce dil eğitimi verilmektedir. Avrupa vatandaşlığı olmayan Türk öğrencilerimiz için sadece çalışma kısmını yapacağınız bir staj programı İngiltere’ de yoktur. Aslında İngiltere’de work and study sadece Mühendislik mezunlarına yönelik kısa süreli bir staj programıdır.

***

Bu ülkelerde alacağınız yurtdışı eğitim programı ile yasal çalışma izni alarak yurtdışında İngilizce öğrenirken veya mevcut İngilizcenizi geliştirirken çalışabileceksiniz. Kazanacağınız ücretlerin size kişisel zenginlik katmaya yönelik değildir. Bu tür kursların yanında verilen çalışma izinlerinde ; yabancı öğrencinin bir yandan eğitim alırken diğer yandan İngilizce pratik yapmanızı sağlamaları , ülkenin sosyal yaşam ortamlarına uyumunu hızlandırmak öğrencinin ve minimumda yaşam maaliyetlerinizi karşılayabilmeleridir.

Yurtdışında sertifika programlarına devam ederken Çalışabileceğiniz ülkeler ise Kanada, Avusturalya ve Yeni Zelanda’ da’dır. Malta’ da sertifika programları sadece Pilotluk İngilizcesi, Hemşirelik İngilizcesi gibi yani mesleki İngilizce’ye yönelik verilmektedir. İrlanda’ da sertifika programları yoktur. İrlanda’ da master  aynı İngiltere’ de master gibi 1 seneliktir ve İrlanda yüksek lisans eğitiminiz sürecinde yine yasal çalışma izniniz vardır. Sertifika programları konumuza dönecek olursak;

WORK & STUDY programına 21-28 yaş arasında, enaz 2 senelik üniversite mezunu herkes katılabilir. WORK &  STUDY  Programı İrlandaKanada, Malta, Dubai, Avusturalya  Yeni Zelanda’ da en az 25 hafta veya üzeri  İngilizce veya sertifika kurslarına kayıt yaptırmış öğrencilere eğitimleri boyunca çalışma ve  cep harçlıklarını çıkarabilecekleri part-time iş bulma garantisi vermektedir. Öğrenciler dil seviyeleri yeterli ise hemen, değil ise seviyeleri orta üzerine geldiği zaman işe yerleştirilir. İşletme ve Turizm Bölümü mezunu iseniz, İngilizcem Orta düzeyde diyebiliyor sanız, bunu belgeleyebileceğiniz bir IELTS 6.0 skoru ile Kanada’ da sertifika ve Avusturalya’ da sertifika muhakkak size uygun bir sertifika programı ve akabinde iş fırsatları mevcut! Bu programlarla ilgili tüm detaylı bilgiler yukarıda verilmiştir. Kendinizin bu programlara uygun oldugunu düşünüyorsanız 0212 259 60 75 ten arayabilir Bilgi İstek formunu doldurarak ilgili danışmanımızın sizi aramasını sağlayabilirsiniz. Yurtdışı work and study programları aynı Amerika work and travel programları gibi çok fazla talep görmektedir. Firmamız ALL Study yurtdışı eğitim danışmanlığı work and study yerleştirmeleri konusunda bir numaralı yurtdışı eğitim firmasıdır. Her yıl sayısı 300’den fazla öğrenciyi work and study programları ile ana dili ingilizce olan ülkelerde programlara yerleştirmekte ve akabinde kurumsal bir firmada kalıcı olarak çalışmalarına önayak olmakta veya yurtdışında yüksek lisans programı yaparak ilgili ülkede yasal bir şekilde oturum almalarına, vatandaşlık almalarını kolaylaştıracak aşamaları hızla atlamalarına yardımcı olmaktadır.

Sizler de yurtdışında yasal olarak çalışmak, yaşamak ve o ülkeye ait bir eğitim alarak kendi öz Türk Kimliğinize ilaveten farklı bir ülkeye ait kültürü de kabul edebilecek yetenek ve güçte hissediyorsanız çekinmeden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Yurt dışında eğitim alırken çalışma hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için bu sayfamız tam bir bilgilendirme özelliğine sahiptir. Aynı anda birçok sayfa karıştırmaya gerek kalmadan birden fazla İngilizce konuşabileceğiniz ülkelerin hangisinde yasal çalışabileceğinizin net özeti bu sayfadadır. Bu yazı 19 senelik uzman Akademik danışmanımız tarafından yazılmıştır. Bu sayfayı okuyan adayların 19 senelik iş tecrübesini bir kenara koyarak 10 dakikalık bir özet sayfasını okuduklarında konusunda uzman olmalarını beklemiyoruz. Bu nedenle yurtdışında çalışarak eğitim almak isteyenleri eğer bu konuda istekli ve gerçekçi iseler ofisimizde konusunda uzman danışmanımızla görüşmeye gelmelerini öneriyoruz. Telefonda bilgilendirme yapılmamaktadır. Kişisel bilgilerinizi bırakmanız ve talebinizi belirtmeniz yeterlidir. Randevu talebiniz için 0212 259 60 75 – 0544 2596071 den arayabilir, Bilgi istek formunu doldurabilirsiniz.

Websitemiz sürekli güncellenmektedir. Ön bilgilenme için Web sitemizi okuyabilir okulların promosyonlarını takip etmek için Facebook ve Öğrenci görüşlerinden faydalanmak için Instagram sayfalarımızı takipte kalabilir siniz.

ALL Study Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı, 2004 yılından bugüne dünyanın pek çok ülkesinin önde gelen okullarının Türkiye resmi temsilcisidir. Firmamız ön danışmanlık için ücretsiz görüşme, tüm vize ve danışmanlık işlemlerinizi hızlı ve eksiksiz olarak yapar, yukarıdaki  hizmetleri size başarı ile sunar ve vizenizi sonuçlandırır. Yurtdışı eğitim ve Vize danışmanlık hizmetlerimiz yurtdışında eğitim aldığınız sürece yurtdışındaki temsilcilerimiz sayesinde devam eder. Bilgi, danışmanlık, iletişim ve randevu talebiniz için Bilgi İstek formunu doldurabilir siniz.

ŞİMDİ BAŞVUR
BİLGİ İSTEK FORMU